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1. A commenter raised concerns about partner program's ability to report 
training that would include the participant in the Credential Attainment Rate 
or Measurable Skill Gain Rates. A commenter asked if training not approved 
by the WDA would be included in the Credential Attainment Rate and 
Measurable Skill Gain. Another commenter asked if a participant who took 
less than 12 credits because the participant does not have time for more 
credits would be included as a measurable skill gain. 

 
Partner programs that report into ASSET have data validation requirements similar to the Title I 
programs. WIOA Core programs are required under Sec. 116 (d) to establish data validation 
procedures. Other ETA partner programs must comply with reporting requirements outlined in the 
ETA Specific Information Collection Requests. All partners in the one-stop center are expected to 
work together with each other to accurately report activity. All training/education provided by any 
WIOA core or partner program is reported in ASSET regardless of WDA approval. Partner programs 
must work together to assist participants meet their employment and education needs. Regarding 
the measurable skill gain, participants who are in postsecondary education and cannot earn 12 
credits in 2 consecutive semesters do not meet the minimum credits to qualify for a measurable 
skill gain. States do not have the flexibility to lower the credit limits for part time and full-time 
students. Participants that do not meet the credit requirements of the state unit's policy for 
academic standards should be reviewed to determine if they meet any of the other 4 methods. No 
changes were made to the policy will be made. 

 


